Necrocomicon V

Pastori Lyytikäinen, kuvittaja / illustrator Ossi Hiekkala 2010

Pastori Lyytikäinen, kuvittaja / illustrator Ossi Hiekkala 2010

Turun sarjakuvakerho ry järjestää lauantaina 20.11. viidennen peräkkäisen Necrocomiconin.

Necrocomiconissa on tänäkin vuonna mielenkiintoista ohjelmaa, minkä voi todeta aikataulusta:

12.00 Ovet auki
12.30 Tervehdyssanat ja traktaattikilpailun julistus
13.00 Vesa Kataisto -originaalinäyttelyn julkistus
13.30 Pienlehtiesittelyitä ja muuta vapaamuotoista ohjelmaa
14.00 Haastattelussa Hannele Richert
14.30 Ilpo Koskela ja Mari Ahokoivu puhuvat sarjakuvanteko-oppaista
15.00 Tohtori Hupelo: Höpsismi eli miten elää onnellisena ja tehdä oikeita ratkaisuja
15.30 Otto Sinisalo: Sensuroidut sarjakuvat
16.25 Traktaattikilpailu loppuu ja tuomaristo kokoontuu miettimään voittajia
16.30 Haastattelussa Anni Nykänen
17.00 Vesa Kataisto -kiertopalkinnon jako
17.30 Traktaattikilpailun palkintojen jako

Iltaohjelma:
19.00 Mitra
20.00 DJ Tekri

Lisäksi koko päivän ajan pienlehtimyyntiä, arpajaiset jne.

Yhteystiedot:
Three Beers, Inspehtoorinkatu 4, 20540 Turku

Traktaattikilpailusta:
Necrocomicon julistaa tänä vuonna traktaattikilpailun suurta sarjakuvavaikuttajaa Jack T. Chickiä kunnioittaaksemme. Jack T. Chick tai tuttavallisesti JTC on ihastuttanut lukevaa ja ajattelevaa sarjakuvayleisöä nokkelilla sarjakuvillaan vuodesta 1960 lähtien. Hän on yksi merkittävimmistä omakustannepioneereista, jonka tarkoituksena on ollut levittää sarjakuvan ilosanomaa pyrkimällä jakamaan niitä ilmaiseksi missä ikinä ihmiset liikkuvatkaan. JTC:in yleisimpänä aiheena on kuvata kuinka ihmiset tuomitaan helvettiin. Tähän tilanteeseen heidät on johtanut useimmiten se, että ovat homoja, muslimeja tai eivät usko Kristukseen. Siis pahoja ihmisiä, jotka ansaitsevatkin joutua paholaisen pannulle palamaan. JTC on traktaateissaan pitänyt huolen siitä, että tuomiot ovat kovia eikä hairahtunut saa armoa.
Turun sarjakuvakerho ry ei kuitenkaan järjestönä tunnusta mitään uskontoa tai -ismiä, lukuun ottamatta ehkä höpsismiä, joten traktaattikisa on avoin kaikille uskontokunnille ja aatesuunnille. Tärkeintä on vain, että traktaatissa tuomitaan ankarasti jotain.
Traktaattin muoto on määritelty ennalta ja valmiiksi ruudutetut piirustuspaperit saa paikan päältä. Sivumäärää ei ole rajoitettu muuten kuin että vähimmäismäärä on neljä sivua. Tarjolla on myös kyniä mutta omien välineiden käytöstä ei tuomita helvettiin. Piirroksen on voitava olla toistettavissa mustavalkeana. Tekoaika on 12:30-16:25, minkä jälkeen jury vetäytyy tuomitsemaan traktaatit. Voittajat julkistetaan 17:30. Palkinnot lahjoittaa Turun Sarjakuvakauppa.
Kilpailuun osallistujat luovuttavat Turun sarjakuvakerho Ry:lle oikeuden koota kilpailutöistä albumin, jota se voi myydä toimintansa tukemiseksi. Osallistujat myös saavat oman tekijänkappaleen riippumatta siitä, miten pärjäsivät itse kilpailussa. Osallistujilla on oikeus käyttää tekemäänsä sarjakuvia omiin tarkoituksiinsa ja originaalit voi noutaa myöhemmin Turun sarjakuvakaupasta.

Traktaattikilpailun tuomaroivat pastorit Airaksinen ja Lyytinen, joista jälkimmäisen yhdennäköisyys tämän blogin kirjoittajan kanssa kiistetään ehdottomasti.

Necrocomicon is an annual comic convention in Turku, Finland. The year 2010 marks the fifth Necrocomicon. This years Necrocomicon will be held saturday 20.11.2010 in Three Beers at the Turku student village. The happening is open to everyone and entrance is free of charge.The event is organized by Turku comicbook society. Program includes smallpress comics sales, interviews, panel discussions, awards and having all sorts of fun with comic-minded people.

Three Beers, Inspehtoorinkatu 4, 20540 Turku

Tags: , , ,

Leave a Reply

About this blog

Kuvittaja Ossi Hiekkalan blogi. Uutisia, kuvituksia, taidekirjoja ja kaikkea kuvittamisesta.

Illustrator Ossi Hiekkala's blog. News, illustrations, art books and all things illustrated.

Search

Archive

Subscribe