Necrocomicon V

Pastori Lyytikäinen, kuvittaja / illustrator Ossi Hiekkala 2010 Turun sarjakuvakerho ry järjestää lauantaina 20.11. viidennen peräkkäisen Necrocomiconin.

Necrocomiconissa on tänäkin vuonna mielenkiintoista ohjelmaa, minkä voi todeta aikataulusta:

12.00 Ovet auki 12.30 Tervehdyssanat ja traktaattikilpailun julistus 13.00 Vesa Kataisto -originaalinäyttelyn julkistus 13.30 Pienlehtiesittelyitä ja muuta vapaamuotoista ohjelmaa 14.00 Haastattelussa Hannele Richert 14.30 Ilpo Koskela ja Mari Ahokoivu puhuvat sarjakuvanteko-oppaista 15.00 Tohtori Hupelo: Höpsismi eli miten elää onnellisena ja tehdä oikeita ratkaisuja 15.30 Otto Sinisalo: Sensuroidut sarjakuvat 16.25 Traktaattikilpailu loppuu ja tuomaristo kokoontuu miettimään voittajia 16.30 Haastattelussa Anni Nykänen 17.00 Vesa Kataisto -kiertopalkinnon jako 17.30 Traktaattikilpailun palkintojen jako --- Iltaohjelma: 19.00 Mitra 20.00 DJ Tekri

Lisäksi koko päivän ajan pienlehtimyyntiä, arpajaiset jne.

Yhteystiedot: Three Beers, Inspehtoorinkatu 4, 20540 Turku

Traktaattikilpailusta: Necrocomicon julistaa tänä vuonna traktaattikilpailun suurta sarjakuvavaikuttajaa Jack T. Chickiä kunnioittaaksemme. Jack T. Chick tai tuttavallisesti JTC on ihastuttanut lukevaa ja ajattelevaa sarjakuvayleisöä nokkelilla sarjakuvillaan vuodesta 1960 lähtien. Hän on yksi merkittävimmistä omakustannepioneereista, jonka tarkoituksena on ollut levittää sarjakuvan ilosanomaa pyrkimällä jakamaan niitä ilmaiseksi missä ikinä ihmiset liikkuvatkaan. JTC:in yleisimpänä aiheena on kuvata kuinka ihmiset tuomitaan helvettiin. Tähän tilanteeseen heidät on johtanut useimmiten se, että ovat homoja, muslimeja tai eivät usko Kristukseen. Siis pahoja ihmisiä, jotka ansaitsevatkin joutua paholaisen pannulle palamaan. JTC on traktaateissaan pitänyt huolen siitä, että tuomiot ovat kovia eikä hairahtunut saa armoa. Turun sarjakuvakerho ry ei kuitenkaan järjestönä tunnusta mitään uskontoa tai -ismiä, lukuun ottamatta ehkä höpsismiä, joten traktaattikisa on avoin kaikille uskontokunnille ja aatesuunnille. Tärkeintä on vain, että traktaatissa tuomitaan ankarasti jotain. Traktaattin muoto on määritelty ennalta ja valmiiksi ruudutetut piirustuspaperit saa paikan päältä. Sivumäärää ei ole rajoitettu muuten kuin että vähimmäismäärä on neljä sivua. Tarjolla on myös kyniä mutta omien välineiden käytöstä ei tuomita helvettiin. Piirroksen on voitava olla toistettavissa mustavalkeana. Tekoaika on 12:30-16:25, minkä jälkeen jury vetäytyy tuomitsemaan traktaatit. Voittajat julkistetaan 17:30. Palkinnot lahjoittaa Turun Sarjakuvakauppa. Kilpailuun osallistujat luovuttavat Turun sarjakuvakerho Ry:lle oikeuden koota kilpailutöistä albumin, jota se voi myydä toimintansa tukemiseksi. Osallistujat myös saavat oman tekijänkappaleen riippumatta siitä, miten pärjäsivät itse kilpailussa. Osallistujilla on oikeus käyttää tekemäänsä sarjakuvia omiin tarkoituksiinsa ja originaalit voi noutaa myöhemmin Turun sarjakuvakaupasta.

Traktaattikilpailun tuomaroivat pastorit Airaksinen ja Lyytinen, joista jälkimmäisen yhdennäköisyys tämän blogin kirjoittajan kanssa kiistetään ehdottomasti.

Necrocomicon is an annual comic convention in Turku, Finland. The year 2010 marks the fifth Necrocomicon. This years Necrocomicon will be held saturday 20.11.2010 in Three Beers at the Turku student village. The happening is open to everyone and entrance is free of charge.The event is organized by Turku comicbook society. Program includes smallpress comics sales, interviews, panel discussions, awards and having all sorts of fun with comic-minded people.

Three Beers, Inspehtoorinkatu 4, 20540 Turku