Strength Training Anatomy

Frédéric Delavier - Strenght Training Anatomy Tekijä Frédéric Delavier Kustantaja Human Kinetics 2010 Koko 195 mm X 255 mm Sivumäärä 192 ISBN 0736092269

Usein joudun hankkimaan erilaisia kirjoja kuvitusten lähde- ja taustamateriaaliksi. Kun katson kirjahyllyä, löydän sieltä useita asuja ja eri aikakausien muotia esitteleviä teoksia, samoin kuin kirjoja eläimistä, autoista, luonnosta, arkkitehtuurista jne. Omistan myös ison kasan anatomian kirjoja. Useissa esitellään lihaksistoa eri puolilta ja monet ovatkin varsin hyviä mutta niissä minua on aina häirinnyt se, etteivät ne kuvaa lihaksistoa eri kulmista ja toiminnassa.

Eräs tekeillä oleva kuvitus kuitenkin tarvitsi tarkempaa lähestymistapaa lihaksistoon ja sitä varten hankin tämän kirjan. Se on ranskalaisen Frédéric Delavierin ilmeisen menestyksekäs Strength Training Anatomy. Kirja koostuu erittäin hyvin tehdyistä lyijy- ja värikynäpiirroksista, joissa kuntosaliharjoitukset on kuvattu siten, että käytetyt lihakset näkyvät selkeästi. En muista nähneeni yhtäkään kuntosaliharjoittelua käsittelevää kirjaa, joissa harjoitteiden vaikutus tiettyihin lihaksiin olisi kuvattu yhtä hyvin.

Frédéric Delavier - Strenght Training Anatomy

Kaikesta näkee, että Delavier tuntee erinomaisesti paitsi anatomian mutta myös itse voimailun. Takakannen mukaan Delavier on entinen Powermag -lehden päätoimittaja ja kirjoittaa myös muihin vastaaviin lehtiin. Tämän lisäksi hän on myös erinomainen kuvittaja. Kuvitusten perusteella voi päätellä, että hän on ottanut mallikuvia mutta anatomian tietämyksensä ansiosta piirtänyt sen, mikä jää ihon alle piiloon. Monesti kuvittajana pidetään vain taiteellisempien kuvien tekijää mutta on syytä muistaa, että kuvittaminen on hyvin laaja ala, jonka sisään mahtuu myös informaatiografiikka, jota tämän kirjan kuvitus mitä suurimmassa määrin edustaa.

Frédéric Delavier - Strenght Training Anatomy

Kuvitukset ovat selkeitä ja uskottavan näköisiä. Johtuen mallien käytöstä, henkilöt myös eroavat toisistaan. Mukana on sekä miehiä, että naisia. Vaikka takakannessa kehutaan kirjassa olevan "600 full-color" kuvitusta, on väripaletti kuitenkin aika rajallinen, pääosin harmaata ja punaista. Kirja ei ole kuitenkaan mikään "anatomiaa taiteilijoille", vaan täysin pätevä ja hyödyllinen kirja voimaharjoittelusta kiinnostuneelle. Kirjassa kerrotaan selkeästi tekniikat ja mahdolliset väärät liikkeet. Myös ihmisten toisistaan erovaan anatomiaan on kiinnitetty huomiota.

Kuntoilijalle kirja on varmasti hyvä hankinta mutta kuvittajan on hyvä huomioida, että kuvitettavat ihmiset ovat lihaksistoltaan kaikkea muuta kuin keskivertoja. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että elävän mallin piirustus on ehdottomasti paras tapa oppia ymmärtämään ihmisen anatomiaa. Tällainen kirja voi kuitenkin olla erinomainen tuki kuvituksia varten.

Frédéric Delavier - Strenght Training Anatomy

Once a while I need to buy a reference book for my illustrations. I have books about fashion, nature, animals, cars, etc. The largest portion of books deal with human anatomy. The books I have are quite good but they still are not showing the muscles in different angles and movements. Frédéric Delavier's successful book Strength Training Anatomy is a good buy for those who want to understand better how muscles function. Although the book is mainly made for those who are interested in strength training, it is also very useful for illustrator who are interested in understanding human anatomy better. It still does not replace drawing from life but is very helpful.The pictures are drawn in very professional technique and are easy to understand so the book can be used as an anatomy guide book and for learning correct lifting techniques.